Maatregelen in verband met het coronavirus

03-04-2020 733 keer bekeken

Let op: Blijf dit weekend zoveel mogelijk thuis en ga niet naar natuurgebieden. Het wordt mooi lenteweer en met deze oproep proberen we te voorkomen dat veel mensen op hetzelfde moment de natuur in trekken, waardoor het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Richtlijnen

Voor iedereen in Nederland geldt: blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten als dat nodig is: boodschappen doen, de hond uitlaten, iets voor een ander doen, of een frisse neus halen in de directe woonomgeving.

In onze natuurgebieden gelden de volgende richtlijnen:

  • Maak met de fiets of te voet een ommetje in de eigen omgeving; ga niet met de auto op pad.
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Vermijd drukke plekken en drukke tijdstippen.
  • Heb jij of een gezinslid griepverschijnselen of verkouden, blijf dan thuis.
  • Plekken waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden, zoals vogelkijkhutten en uitkijktorens, hebben we uit voorzorg afgesloten.
  • Blijf zoveel mogelijk thuis!
  • Volg de aanwijzingen van boswachters, BOA’s en handhavers op.

Voorzieningen gesloten

Eventuele toiletvoorzieningen in de recreatiegebieden blijven voorlopig gesloten i.v.m. besmettingsgevaar. Wanneer de voorzieningen weer open gaan is nog niet bekend.

Noodverordening

In de natuurgebieden is de noodverordening (30 maart 2020) van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond van kracht. Lees hier welke maatregelen extra gelden.

Afsluitingen

Om drukte op populaire plekken te voorkomen, kunnen burgemeesters besluiten natuurgebieden of parkeerplaatsen te sluiten. Op de website van de betreffende gemeente staat aangegeven om welke gebieden het gaat.

Meer informatie

Kijk op rivm.nl voor het laatste nieuws en richtlijnen.

Cookie-instellingen