Boswerkzaamheden Voorne-Putten

20-10-2020 121 keer bekeken

Staatsbosbeheer voert, in opdracht van het Recreatieschap Voorne-Putten, boswerkzaamheden uit op Voorne-Putten. Door de schimmelziekte ‘essentaksterfte’ is een aantal essen ernstig aangetast. Gevaar bestaat dat deze zieke bomen onverwachts omvallen of hun takken laten vallen. Uit voorzorg en ten behoeve van de veiligheid voor bezoekers, voert Staatsbosbeheer de boswerkzaamheden uit in het gebied. Gezonde essen worden  uiteraard gespaard.

Op plekken waar nu veel essen bij elkaar staan, planten we op een later moment nieuw bos aan, bestaande uit diverse boom- en struiksoorten. Het doel is om toe te werken naar een gemengd en robuust bos met een gevarieerde structuur om daarmee de biodiversiteit te vergroten, de kans op ziektes te verkleinen en een aantrekkelijk en toekomstigbestendig bos te creëren voor mens, plant en dier.

Regulier bosonderhoud

Daarnaast wordt er op diverse plekken regulier bosonderhoud uitgevoerd om het gebied ook op de langere termijn aantrekkelijk te houden. Zo zijn er zorgvuldig bomen geselecteerd die ruimte gaan maken voor de blijvende bomen zodat deze zich de komende jaren optimaal kunnen ontwikkelen. In de inventarisatie is rekening gehouden met de bomen die een bijzondere waarde hebben voor dieren of recreatie.

Wil je meer weten over de boswerkzaamheden van Staatsbosbeheer en waarom we daarbij soms bomen kappen? Bekijk dan het volgende filmpje.

 

Cookie-instellingen